Η Σουμάτρα είναι ένα νησί στη δυτική Ινδονησία που βρίσκεται στον ισημερινό.
Η λίμνη Τόμπα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται ανάμεσα στην ισχυρή οροσειρά Μπουκίτ Μπαρίσαν, όπου αρκετοί ηφαίστειοι εμπλουτίζουν το έδαφος και συμβάλλουν στις καταπράσινες ζούγκλες και στις αρωματικές ποιότητες των φυτειών αραβικής καφέ.
Το χωριό Σιπάνγκαν Μπολόν φιλοξενεί περισσότερους από 500 αγρότες μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης Koperasi Kopi Toba. Μέσα σε αυτήν την οργάνωση, οι αγρότες χρησιμοποιούν πολλές γεωργικές τεχνικές, όπως η βελτίωση της σποράς και της φύτευσης, καθώς και συνεχώς ανανεούμενες περιβαλλοντικές πρακτικές.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,100 – 1,280 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
Με τα φασόλια μας να προέρχονται από τη Βραζιλία, την Κολομβία και την Αιθιοπία, σας προτείνουμε αυτόν τον δυνατό αλλά νόστιμο καφέ που αποτελείται από 70% Αραβικά και 30% Ρομπούστα. Ο Λούνγκο είναι ένας πικρός αλλά πιο δυνατός καφές. Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις, είναι πιο δυνατός από τον εσπρέσο και επομένως θα είναι τέλειος για να σας δώσει την ενέργεια που αναζητάτε.
10/24/50 :pcs
Από μούρα αρωνίας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ένα έντονα πικάντικο τζίντζερ, γλυκές νότες από μάραθο, γλυκάνισο, φρέσκια λεβάντα και αναζωογονητική μέντα, υπογραμμισμένες από μια πινελιά φασκόμηλου. Απαλά πέταλα τριανταφυλλιάς και ολόκληρος γλυκάνισος προσφέρουν την τελική πινελιά.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Η Περιφερειακή Μικτή Συνεταιριστική Ένωση Βιοκαλλιεργητών της Σιέρα Λτδ, κοινώς γνωστή ως RAOS, βρίσκεται στην πόλη Μάρκαλα Λα Πας, στη δυτική Ονδούρα.
Στη δεκαετία του '90, ο πληθυσμός αυτού του κράτους είχε επιδείξει, με τη στήριξη τοπικών θεσμών, μια εξαιρετική ενέργεια προκειμένου να μετατρέψει τις φάρμες τους σε βιολογικές παραγωγές. Το 1996, 19 εξειδικευμένοι αγρότες συγκέντρωσαν τις γνώσεις τους για να κατανοήσουν τη φύση των φυτειών καθώς και τη βιολογική σύνθεση των εδαφών της παραγωγής. Η RAOS είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στην Ονδούρα που εξάγει βιολογικό καφέ.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1,200 – 1,650 μ.α.λ.
Ο θάμνος rooibos είναι ένας θάμνος που φυτρώνει αποκλειστικά στη Νότια Αφρική. Γνωρίζουμε ότι πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, οι αυτόχθονες πληθυσμοί των βουνών βόρεια της πόλης του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, μάζευαν τα αεροφόρα μέρη του άγριου rooibos και τα ζύμωναν για να φτιάξουν μια έγχυση με κόκκινη απόχρωση και γλυκιά, φρουτώδη γεύση. Αυτό το ρόφημα χωρίς καφεΐνη θεωρείται σήμερα το εθνικό ρόφημα της Νότιας Αφρικής.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 8 έως 10 λεπτά
Αυτό το εθνικό ρόφημα με καφεΐνη προέρχεται αρχικά από την Παραγουάη, τη Νότια Βραζιλία και την Αργεντινή. Το τσάι προέρχεται από τα πράσινα φύλλα ενός τύπου αγιόκλημα που λέγεται ότι έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα. Γι' αυτό στη Νότια Αμερική το τσάι Ματέ ονομάζεται επίσης "Ρόφημα των Θεών". Η κατανάλωση Ματέ από ένα φλιτζάνι ήταν μια τελετουργία για τους ντόπιους Ινδιάνους. Αργότερα, το Βραζιλιάνικο Ματέ έγινε το πιο δημοφιλές ρόφημα των Γκαούτσος, των Νότιων Αμερικανών καουμπόηδων.
Καταναλώνεται κυρίως έξω γύρω από τη φωτιά, και με τα χρόνια έγινε το εθνικό ρόφημα σχεδόν σε κάθε χώρα της ηπείρου. Η διεγερτική του δράση διαρκεί περισσότερο από αυτήν του καφέ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Το 1833, ο Κόμης Γκρέι, ο Κόμης του Χάουικ Χολ, ο οποίος ήταν τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανέστειλε το μονοπώλιο τιμών που είχε η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών στο εμπόριο τσαγιού με την Κίνα. Το αρχικά καθαρό κινέζικο τσάι αρωματίστηκε ελαφρώς με εξαιρετικό λάδι μπεργαμότο.
Αυτή η εσπεριδοειδής φυτική ουσία, που παρείχαν οι Κινέζοι, προοριζόταν να προστατεύσει το τσάι από τη γεύση της μούχλας και της πίσσας, που θα μπορούσε να προκύψει από το μακρύ ταξίδι στη θάλασσα προς τη βασιλική Αγγλία.
Έτσι, αυτό το τσάι πήρε το όνομά του και, μέχρι σήμερα, ο Κόμης Γκρέι είναι η ενσάρκωση του καλύτερου αγγλικού τσαγιού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΣΗΣ: 3 έως 5 λεπτά
Μια επαναστατική μηχανή 6 σε 1.
Pour over για Chemex και V60
Γαλλική πρέσα
Καφές με εμβάπτιση ζεστός ή κρύος
Εσπρέσο
Περιέχει έναν κύλινδρο 2,25 κιλών που επιτρέπει την τέλεια πίεση του καφέ.
Αυτό το τσάι, που καλλιεργείται στο χωριό «Monteviot Tea Garden», είναι προσεκτικά επεξεργασμένο και προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια. Παρουσιάζει όλες τις ποιότητες ενός τυπικού τσαγιού Darjeeling και ξεχωρίζει για το έντονο σώμα του στην κούπα και μια ελαφριά πικάντικη επίγευση, ιδανικό για τους λάτρεις του τσαγιού με χαρακτήρα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 4 λεπτά